Prijzen van vochtbestrijding


verbouwing.nl

Vochtbestrijding offertes


Vergelijk 6 vochtbestrijdingsbedrijven. Vrijblijvende en gratis offertes.

Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!


 
Vochtproblemen in huis kunnen bijzonder vervelend zijn. Het kan niet alleen uiterlijke problemen veroorzaken, zoals loslatend behang of lelijke vlekken op plafond en muren. Vochtproblemen kunnen ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. Daarom is het van belang vochtproblemen bijtijds aan te pakken. Er zijn specialisten in vochtbestrijding die u hier graag bij helpen. Bespaar flink geld door hier gratis ofertes op te vragen.


 


 

Soorten vochtproblemen


Er zijn verschillende soorten vochtproblemen. Aan de verschillende problemen zijn vaak ook andere oorzaken te wijten. U kunt vochtproblemen hebben zoals:


  • Optrekkend vocht uit de bodem, dat in uw muren en vloeren trekt

  • Doorslaand vocht, bijvoorbeeld regenwater dat tegen de muren slaat en in uw muren trekt

  • Lekkage in leidingen, bijvoorbeeld van uw CV installatie, waterleiding of vloerverwarming

  • Condens problemen

  • Vocht in uw kruipruimte

 

In sommige gevallen ontstaan problemen doordat de natuur haar werk doet. Muren en vloeren dienen u af te schermen tegen water van buiten- en onderaf. In de tijd slijten materialen, zo ook (bak)stenen en mortel. Zij 

gaan dan functioneren als spons en nemen water op, in plaats van het af te stoten. In andere gevallen, zoals bij lekkage in leidingen, ligt er een meer technische oorzaak aan ten grondslag. Condens krijgt u juist door een te 

hoge luchtvochtigheid of juist te weinig ventilatie. 

 

Een gespecialiseerd bedrijf in vochtbestrijding komt u graag meer vertellen over vochtproblemen en 

onderzoeken wat er mogelijk bij u van toepassing is. Zij helpen u graag om uw vochtproblemen te verhelpen. Verbouwing.nl brengt u in contact met meerdere bedrijven in vochtbestrijding. 

 

Hoe herken je vochtproblemen?


Vochtproblemen in huis zijn zowel zichtbaar als ook minder zichtbaar te herkennen. Als eerder genoemd zijn loslatend behang of schimmelvorming op de muren duidelijke signalen dat er iets niet klopt. Deze symptomen zijn vaak gerelateerd aan vochtige muren. Voelt u maar: de muur voelt vochtig en koud aan! Andere symptomen zijn onder andere: condens op de ramen (voor de duidelijkheid: aan de binnenzijde), aantasting van het stucwerk, water in uw kelder of kruipruimte, een muffe lucht in uw woning, meer dan normaal last van ongedierte en zelfs houtrot (bijvoorbeeld in vloerbalken).

 

Waarom een specialist in vochtbestrijding inschakelen?


Vochtproblemen kunnen als klein ongemak beginnen, maar op termijn grote problemen opleveren. Het rotten van uw vloerbalken, kan betekenen dat u wellicht later uw hele vloer moet (laten) vervangen. Vocht in uw muren, kan ervoor zorgen dat u last van schimmel krijgt. Dat is bijzonder slecht voor uw gezondheid. Dat geldt ook voor een te hoge luchtvochtigheid. Vocht in uw kelder of kruipruimte ziet u niet direct, maar kan uw huis aantasten, bijvoorbeeld door betonrot, waardoor u risico op beschadiging op loopt. Ook kan het een muffe lucht verspreiden, waar u niet op zit te wachten. Daarom kunt u er beter vroegtijdig bij zijn en een professionele vochtbestrijder inschakelen. Dit kan u flink in de onkosten besparen. Informeert u ook bij uw verzekeringsmaatschappij of uw premie deze werkzaamheden dekt?

 

Prijzen van vochtbestrijding


Voor elk vochtprobleem is een oplossing. Professionele, erkende bedrijven in de vochtbestrijding hebben de juiste kennis en materialen om uw vochtproblemen te verhelpen. Door ervaring is deze kennis specialistisch te noemen. De prijzen van vochtbestrijding zijn niet mals. De kosten om schade te herstellen wanneer u niets aan vochtproblemen doet, kunnen een veelvoud hoger liggen. Het impregneren van muren om doorslaand vocht tegen te gaan, wordt veelal per vierkante meter (m2) 

gerekend. Inclusief het eerste reinigen van de muur, kunt u rekenen op een bedrag tussen € 15,- en € 25,- per m2. Het waterdicht afsluiten van een kelder kost circa € 2.000,-. Het is lastig om verdere prijsopgaven te doen, 

daar elke situatie anders kan zijn. Wilt u weten wat de prijzen van vochtbestrijding in uw situatie zullen zijn? Verbouwing.nl brengt u in contact met meerdere aanbieders van deze diensten. Zij brengen u graag een vrijblijvende en gratis offerte uit!