Prijzen van vloerisolatie

verbouwing.nl

Vloerisolatie Offertes

Vergelijk de aanbiedingen van 6 vloerisolatiebedrijven.

Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!

Waarom vloerisolatie?

Het behoeft geen uitleg meer dat het isoleren van een woning ervoor zorgt dat in koudere periodes de warmte in het huis ook binnenshuis blijft en dat kou buiten worden gehouden. In de warme periodes, zoals de zomer, heeft isolatie een omgekeerde werking en wordt de warmte buiten gehouden en blijft het binnen lekker koel. Veel mensen denken wel aan het isoleren van het dak of de zolder. De (spouw)muren en zeker de vloer worden nog wel eens vergeten. Vraag hier nu offertes aan voor vloerverwarming en bespaar een boel geld.

Woont u in een woning die ná 1983 is gebouwd, dan heeft u helemaal geen omkijken naar vloerisolatie. Dat is standaard in de bouw meegenomen. Is uw huis echter vóór dit jaar gebouwd, dan is vloerisolatie niet standaard. Als u nog geen vloerisolatie heeft, dan is het zeker het overwegen waard. U bespaart al heel snel honderden euro's aan stookkosten per jaar, doordat gestookte warmte niet verdwijnt door de vloer, naden en kieren.

Naast het voordeel van besparen op de stookkosten, voorkomt u met isolatie dat vocht uit de kruipruimte in uw vloer omhoog trekt en op deze manier vochtplekken en zelfs schimmel veroorzaakt. Daar bent u vanaf met vloerisolatie.

Waar moet u op letten bij vloerisolatie?

De mogelijkheden van vloerisolatie zijn ondermeer afhankelijk van aantal belangrijke aandachtspunten. Ten eerste moet de vloer aan de onderzijde toegankelijk zijn. Er moet een expert de kruipruimte in kunnen om zo de gehele vloer vanaf de onderzijde te isoleren. Een expert met het formaat van een volwassen man moet minimaal 50 centimeter kruipruimte hebben om te kunnen werken. Is de kruipruimte niet toegankelijk, dan niet getreurd. Er zijn ook methoden van vloerisolatie waarbij er niemand de kruipruimte in hoeft! Ten tweede is het type vloer van belang. Oudere huizen kunnen een houten vloer hebben en dat vraagt een andere manier van isoleren. Het hout van de vloer moet kunnen blijven ademen, beton daarentegen niet.

Soorten vloerisolatie

  • Purschuim (polyurethaan)
  • Ecospray (sprayschuim op waterbasis)
  • Thermoskussens en bodemfolie
  • Glaswoldekens
  • Bodemisolatie (met isolatieparels of isolatiechips

Welke wijze van vloerisolatie het beste past bij uw vloer, kunt u het beste vragen aan een expert of gespecialiseerd bedrijf. Verbouwing.nl brengt u in contact met meerdere experts. Drukt u op de knop, laat enkele gegevens en een korte beschrijving van uw woonsituatie achter en Verbouwing.nl zorgt ervoor dat u gratis advies én een vrijblijvende offerte ontvangt van meerdere aanbieders. Om u alvast enigszins te verdiepen in vloerisolatie, zijn hieronder enkele methoden van vloerisolatie beschreven.

Polyurethaan vloerisolatie

Bij deze vorm van vloerisolatie wordt er polyurethaan, beter bekend als purschuim, naadloos tegen de onderzijde van de vloer (op begane grond) gespoten. Met een laag van 6 centimeter van het brandveilige purschuim worden de kruipruimte onder het huis en de woonruimte boven de vloer 100% van elkaar gescheiden; het klimaat in de kruipruimte heeft geen effect meer op het klimaat in de woning en vice versa. Naden en kieren worden geheel gedicht. Deze werkwijze is overigens de enige manier om 100% naadloos te isoleren. Vocht en kou komt niet meer naar binnen en de warmte kan juist niet naar buiten. Dat laatste levert een flinke besparing op in uw stookkosten, wat op kan lopen tot honderden euro's per jaar.

Ecospray

Het effect van isoleren met een schuim is inmiddels wel bewezen. Het is een zeer effectieve manier om de vloer 100% dicht te krijgen. Er is een schuim op de markt dat 'groener' is dan het polyurethaan (purschuim). Deze ecospray is op waterbasis en dus ecologisch meer verantwoord. Verder zijn alle toepassingen en de werking van dit type schuim exact hetzelfde als polyurethaan.

Thermoskussens met bodemfolie

Het isoleren van de vloer met bodemfolie en thermoskussens geschiedt met een isolatiefolie dat uit meerdere lagen aluminiumfolie bestaat. Tussen de lagen folie zitten luchtkussens. De folie heeft de eigenschap van thermoreflectie, oftewel warmte en koude worden weerkaatst en daarmee gescheiden. De werking is identiek aan de werking van een thermoskan. De folie wordt tegen de vloer aan bevestigd en heeft naast een thermische isolatie ook geluidsisolerende eigenschappen. De folie is bijzonder milieuvriendelijk en daarom is dit een zeer groene manier van vloerisolatie. Het is niet 100% naadloos, zoals bij purschuim.

Glaswoldekens

Bekend van het isoleren van een zolder of een spouwmuur zijn de platen van glaswol. Deze platen zijn makkelijk op maat te snijden en kunnen dus ook prima de vloer isoleren. Voor deze wijze van isoleren moet de kruipruimte zeer goed toegankelijk zijn, omdat niet alleen de expert de kruipruimte in moet, maar ook de platen. Het isoleren met glaswoldekens is niet naadloos, zoals bij het werken met schuim.

Bodemisolatie

Indien de kruipruimte niet of beperkt toegankelijk is, dan kan er nog altijd vloerisolatie worden aan gebracht. In deze situaties spuit men kleine bolletjes of vlokken (chips) van piepschuim in de kruipruimte. Soms is een kleien laag al voldoende voor een isolerende werking. Er zijn verschillende soorten materiaal dat men bij deze werkwijze gebruikt. De industrie ontwikkelt steeds weer betere materialen. Zo zijn er de Neopixels, bolletjes van geexpandeerd polystyreen van nog geen centimeter groot. Deze milieuvriendelijke bolletjes nemen bijna geen vocht op. Ze zijn dan ook zeer gechikt voor smalle vochtige kruipruimtes. Ze zijn brandvertragend en kunnen zowel dienst doen bij een betonnen als houten vloer. De levensduur is erg lang.

Prijzen van vloerisolatie

Het is lastig om standaard prijzen van vloerisolatie te noemen. Het is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder:

  • Aantal vierkante meters te isoleren vloer
  • Type vloer, zoals een houten of betonnen vloer
  • Toegankelijkheid van de kruipruimte om de vloer te kunnen isoleren
  • Methode van vloerisolatie
    • Te gebruiken materialen
    • Hoeveelheid werk

Laat u niet verrassen door onvoorziene complicaties, onverwachte kosten en hopeloos veel werk. Laat uw vloer isoleren door een gespecialiseerd bedrijf. Laat hier uw gegevens en een beschrijving van uw woonsituatie achter, en Verbouwing.nl zorgt ervoor dat u gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangt van specialisten in vloerisolatie. Zij helpen u graag met passend advies en scherpe prijzen van vloerisolatie.