Prijzen van een serre

verbouwing.nl

Serre Offertes

Vergelijk 6 serre specialisten en ontvang gratis offertes!

Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!

 

Bespaar tot wel 30 procent door te vergelijken

Een serre is een aanbouw op de begane grond aan een woning. In sommige gevallen staat een serre los van de woning. De serre is met name van glas gebouwd, waardoor de ruimte veel lichtinval heeft. Het bijkomend effect hiervan is dat de stralingswarmte van de zon de temperatuur in de serre snel kan doen laten oplopen tot een aangename temperatuur. Serres worden om deze reden veel zuidwaarts gebouwd. De serre doet vaak ook dienst als wintertuin voor de planten die de strenge winters buiten niet zullen overleven. Serres zijn er in vele verschillende soorten en maten. Op Verbouwing.nl vergelijkt u de verschillende prijzen types en de verschillende bedrijven helemaal gratis.

Vraag hier gratis en vrijblijvend een aantal offertes op voor het plaatsen van een serre.

De verschillende type schuifpuien

De serre is met name van glas gebouwd. Het framewerk kan echter van verschillende materialen zijn, allen met hun voordelen en nadelen.

Houten serre

Een houten serre heeft een klassieke, warme uitstraling. Hout heeft een isolerende werking. Het hardhout dat bij de bouw van serres wordt gebruikt is veelal mahonie of meranti hardhout. Er wordt bewust met hardhout gewerkt vanwege de robuustheid en langere levensduur. Houten serres hebben hogere prijzen dan serres van andere materialen. Houdt u er ook rekening mee, dat hout bewerkelijk is en onderhevig aan bijvoorbeeld weersinvloeden? Een jaarlijkse onderhoudsbeurt, zoals schilderen, wordt sterk aangeraden. Dat zijn ook kosten die bij de prijzen van houten serres moeten worden opgeteld!

Aluminium serre

Een alternatief voor de houten serre is aluminium. Dit materiaal is uitermate sterk, licht van gewicht, in vele kleuren beschikbaar en nagenoeg onderhoudsvrij. Zeker wanneer de serre een grote overspanning nodig heeft, is aluminium een ideaal materiaal voor uw serre. Door de sterkte van het materiaal kan het framewerk dat de overspanning moet dragen slank blijven, en komt u niet met lelijke dikke balken boven uw hoofd te zitten. U wilt toch liever veel lichtinval? Aluminium frames zijn vooraf in elke gewenste kleur met poedercoating gespoten. Dit is later lastig te overschilderen. De isolatiewaarde van aluminium is lager dan bij hout. Duurdere aluminium oplossingen kunnen het probleem van isolatie wegnemen. Het uiterlijk van standaard aluminium serres is koel en strak. Dat past minder bij een huis met bijvoorbeeld een klassieke uitstraling. Er zijn tegenwoordig aluminium serres met de 'looks' van hout. De prijzen van aluminium serres zijn lager dan houten serres.

Kunststof serre

Naast hout en aluminium is er ook de kunststof serre. Kunststof is in alle maten, kleuren en vormen verkrijgbaar. Kunststof serres zijn onderhoudsvrij, wat veel mensen doet kiezen voor dit materiaal. Daarnaast is het stevig en zeer duurzaam, de kunststof serre biedt u ongekend lang plezier. Kunststof is isolerend, wat gunstig is voor de stookkosten: de warmte blijft heerlijk in uw serre. Kunststof is niet te schilderen, houdt u daar rekening mee bij de keuze van de kleur van uw serre? Kunststof serres zijn over het algemeen goedkoper dan houten en aluminium serres.

In veel gevallen bestaat een serre uit een combinatie van meerdere materialen. Dit is mede afhankelijk van de woningsituatie waar de serre moet worden aangebouwd. U kunt de serre qua 'look and feel' aan laten sluiten op de rest van de woning. Om u ervan te overtuigen wat de mogelijkheden zijn, kunt u het beste een expert laten kijken naar uw specifieke situatie. Verbouwing.nl brengt met één druk op de knop in contact met meerdere gespecialiseerde bedrijven die u graag adviseren en gratis een scherpe offerte uitbrengen.

Isolatie en verwarming van de serre

Let u bij de aanschaf van een serre goed op de wijze van verwarming van de serre en de isolatie. U kunt de serre heerlijk verwarmen en het tot een aangename ruimte in uw huis maken. Wanneer het grootste deel van de warmte verdwijnt vanwege slechte isolatie, dan zult u bij het zien van de energierekening het lachen snel vergaan! Verwarming van de serre kunt u bijvoorbeeld met een radiator of bij nieuwbouw van uw serre kunt u zelfs voor vloerverwarming of wandverwarming kiezen. Die laatsten zijn ook energiezuiniger, daar zij met lage temperaturen al veel warmte afgeven. Over isolatie kunt u bij de aanschaf van uw serre al nadenken. Kiest u voor H++ glas dan zit u er warmpjes bij. De prijzen van een serre met isolatieglas zijn hoger, maar u verdient het ook makkelijk weer terug door de besparing op uw stookkosten. U kunt uw bestaande serre ook later (laten) isoleren, wat zeker het overwegen waard is. U bespaart al snel vele euro's op uw energierekening.

Tips bij aanschaf van een serre

  • Denkt u aan bijvoorbeeld aanleg van elektriciteit en andere voorzieningen? Misschien heeft u niet direct behoefte aan een voorziening, zoals elektriciteit, water of TV aansluiting in de serre. U kunt bij de bouw van de serre al wel rekening hiermee houden, zodat u niet hoeft te breken in muur of vloer wanneer u het later toch wilt.
  • Wilt u een serre aan uw woning, houdt u dan rekening met de ligging. U heeft het meest plezier van een serre wanneer deze in zuidelijke richting is gebouwd. Vanzelfsprekend is zuidoost en zuidwest ook prima!

Prijzen van een serre

De prijzen van een serre zijn niet zomaar te geven. Als hiervoor beschreven zijn factoren als de keuze van het materiaal en het type glas (isolerend) van invloed op de prijzen. Andere factoren die een rol spelen bij de bepaling van prijzen van een serre zijn onder andere:

  • omvang: oppervlakte en hoogte van de serre
  • leverancier/merk, met kwaliteitsverschillen van budget tot kwalitatief hoogstaand
  • vrij bouwen, of moet er rekening worden gehouden met bestaande obstakels (en dus maatwerk)
  • doorbreken van een bestaande muur
  • aanleggen van fundering
  • verwarming
  • toegang: kiest u voor een normale deur, openslaande terrasdeuren of misschien wel een schuifpui?

Een standaard serre kost u al snel rond de € 10.000,- en dat kan oplopen tot een veelvoud hiervan. Laat u niet verrassen en schakel een specialist in die u verder helpt bij het kiezen van de juiste serre voor u. Verbouwing.nl brengt u gratis in contact met meerdere leveranciers die u graag helpen en u een gratis en vrijblijvende offerte uitbrengen. Met meerdere offertes op tafel kunt u de juiste keuze maken die het beste bij u past! Zo kunt u vele honderden tot misschien wel duizenden euro's besparen. Klik hier en laat uw contactgegevens en wensen achter. Verbouwing.nl regelt het verder voor u!