Bij verbouwing.nl zijn meer dan 500+ schuifpui specialisten aangesloten

Vergelijk vrijblijvend schuifpui specialisten en bespaar tot wel 30%

Laat u niet achteraf verrassen door onvoorziene kosten. U doet er verstandig aan om meerdere offertes van schuifpuien op te vragen. Verbouwing.nl maakt het u wel heel makkelijk. Laat uw gegevens achter en u ontvangt gratis en vrijblijvend meerdere offertes van schuifpuien. Heel efficient en bovendien gratis! U kunt exact aangeven wat voor soort schuifpui u interesse in heeft.

Bespaar door te vergelijken

U kiest voor een schuifpui omdat u een grote doorgang wilt hebben vanuit uw huis naar buiten toe, bijvoorbeeld naar uw terras of tuin. Het voordeel van een schuifpui ten opzicht van bijvoorbeeld (terras)deuren, is dat de schuifpui geen ruimte nodig heeft voor het de openslaande deuren. Met een schuifpui kunt u een deel van uw pui opzij schuiven, of wanneer u kiest voor een vouwsysteem kunt u zelfs de gehele pui openen. Prijzen van een schuifpui variëren afhankelijk van meerdere factoren. Een gespecialiseerd leverancier kan u helpen bij het maken van keuzes, waardoor u zeker weet dat u de schuifpui van uw wensen krijgt. Wij raden u aan een aantal offertes op te vragen voordat u overgaat tot de aanschaf van een schuifpui.

Waar dient u rekening mee te houden bij een schuifpui?

De prijzen van een schuifpui lopen sterk uiteen. Dat heeft alles te maken met de vele variabelen die er bij de aanschaf van een schuifpui een rol spelen. Denk in eerste instantie aan het formaat van de schuifpui: de prijzen van een grote schuifpui liggen hoger dan die van een kleine. Verder moet u veel keuzes maken die bepalend zijn voor de prijs van uw schuifpui:

- het materiaal van de kozijnen?
- wel of geen dorpels?
- schuifpui of vouwsysteem?
- moeten bepaalde delen van de schuifpui nog kunnen kantelen of openen?
- isolerend glas of niet
- Plaatst u de schuifpui of laat u het doen?

Het aanvragen van gratis offertes kan hier en scheelt u zeer zeker geld!

Materiaal van kozijnen van uw schuifpui

Een schuifpui kan van hout zijn gemaakt. Hout heeft een warme uitstraling en past goed bij een klassiek ogende woning. Hout heeft een isolerende werking. Het nadeel van hout is dat het periodiek onderhoud, zoals schilderwerk, nodig heeft. U kunt op die momenten wel kiezen voor een andere kleur. Er zijn alternatieven zoals het modernere aluminium of kunststof. Deze materialen zijn onderhoudsarm of zelfs onderhoudsvrij. Ze zijn zeer makkelijk te reinigen, maar hebben standaard een laag isolerende werking. Het schilderen van kunststof of aluminium is lastig tot onmogelijk. Houdt u hier rekening mee? Een voordeel van aluminium of kunststof zijn de ongekende mogelijkheden qua formaat. Let hierbij echter wel op de beperkingen van (isolatie)glas qua formaat. De prijzen van aluminium of kunststof schuifpuien liggen iets hoger dan een houten schuifpui. U heeft echter niet de periodieke onderhoudskosten.

Schuifsysteem, deuren en ramen

Een standaard schuifpui bestaat uit twee delen: u kunt altijd het ene deel voor het andere deel schuiven en zo heeft u een grote toegang tot uw tuin. Is dit voor u niet voldoende, dan moet u kiezen voor een vouwsysteem. Hiermee kunt u de gehele opening van de pui vrij maken: de onderlinge panelen schuift u allemaal naar de zijde. Een vouwsysteem is duurder dan een gewone schuifpui.

Wilt u de schuifpui of vouwsysteem voorzien van afzonderlijke delen met een deur of raam, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Zo kunt u uw huis via de zijde van uw schuifpui verlaten of betreden, zonder dat u de gehele schuifpui hoeft te openen. Hetzelfde geldt voor de kantel- of kiepramen, die u kunt openen voor frisse lucht of ventilatie. De deuren kunnen natuurlijk naar binnen of buiten opendraaien, net als de ramen die eveneens kantelbaar verkrijgbaar zijn. De keuze is aan u! Een specialist in schuifpuien kan u er alles over vertellen.

Isolatieglas

De schuifpui scheidt uw woning van uw buitenplaats. De schuifpui bevat grote raampartijen en daarmee kan de warmte uit uw huis wegglippen. Dat houdt u tegen met isolatieglas. Dit is verkrijgbaar is verschillende niveaus: van enkelglas met bijna een isolerende werking tot het H++ (hoog rendement) isolatieglas. De prijzen van het glaswerk lopen op, naarmate glas meer isolerend is.

Prijzen van een schuifpui

Een standaard houten enkele schuifpui, formaat 3 meter breed en 2 meter hoog, is er al voor nog geen € 1.500,-. Zoals aangegeven is het slechts een indicatieprijs van één van de vele mogelijkheden. Wilt u zeker weten dat u de beste prijs betaalt voor de schuifpui van uw wensen en voorkeuren, dan kunt u het beste meerdere offertes opvragen bij verschillende leveranciers. Verbouwing.nl helt u daar graag bij. U ontvangt van meerdere leveranciers advies en een scherpe offerte. Met meerdere offertes in uw hand kunt u goed afwegen welke leverancier de beste aanbieding doet.