Bij verbouwing.nl zijn meer dan 500+ schilders aangesloten

Vergelijk vrijblijvend schilders en bespaar tot wel 30%

Een likje verf doet wonderen! Dat staat als een paal boven water. Het klinkt eenvoudig, maar goed schilderwerk is een vak apart. Dat gaat op voor zowel het binnen- als buitenschilderwerk. U kunt zelf de kwast of roller in de hand nemen. Dat bespaart u wellicht op kosten. Een professionele schilder kan u echter goed adviseren, gebruikt goede materialen, weet waar hij mee bezig is en zal sneller de klus hebben geklaard. Redenen genoeg om goed na te denken wat écht voordeliger is.

Wilt u weten wat een schilder kost?

Met meerdere offertes in de hand kunt u een goed besluit nemen of daadwerkelijk beter af bent door zelf te schilderen. Als u een goed inzicht heeft in de kosten die een schilder rekent, kunt u ook een betere inschatting maken van het totale budget.

Verbouwing.nl brengt u graag in contact met professionele schilders, zodat u uw project door hen kunt laten offreren.

Binnen- en buitenschilder specialisten

Vanzelfsprekend kan uw schilderwerk voor binnen door eenzelfde schilder worden gedaan die uw buitenschilderwerk kan doen. Let u er wel op, dat schilderwerk binnen zeker niet hetzelfde is als buitenschilderwerk. Zo moet buitenschilderwerk de weersinvloeden kunnen doorstaan. De ondergronden zijn veelal anders en er worden andere materialen, waaronder andere type verf gebruikt. Een specialist kan u hierin goed adviseren.

Prijzen van een binnenschilder vergelijken

Indien u een project met schilderwerk voor binnen heeft, dan wordt de prijs veelal berekend per vierkante meter (m2) of per uur. Vanzelfsprekend lopen prijzen uiteen, maar een klein onderzoek leert al snel dat prijzen gemiddeld op € 35,00 a € 40,00 per uur of € 30,00 a€ 35,00 per m2 liggen. Fijn schilderwerk, zoals trappen, leuningen, kozijnen en deurposten gaat veelal per uur. Het schilderen van grote oppervlakken, zoals muren en plafonds, wordt vaak per m2 berekend.

Het schilderen van muren en plafonds met Latex wordt ook wel sauzen genoemd. Voor dit grovere schilderwerk wordt gemiddeld € 10,00 gerekend. Let wel, eventueel voorbereidende werkzaamheden, zoals voorstrijken (voorbehandelen van het oppervlak voor betere hechting) of het moeten aanbrengen van meer dan twee lagen, kan extra kosten met zich meebrengen. Kan er met een verfspuit worden gewerkt, bijvoorbeeld bij het aanbrengen van latex in een nieuwbouw of casco ruimte, dan is het werk nog makkelijker geworden. De prijzen beginnen dan al vanaf € 6,00 per m2.

Prijzen van een buitenschilder

In tegenstelling tot het binnen schilderwerk, wordt buitenschilderwerk vaak in een totaalprijs geoffreerd. Eens per vijf jaar moet u het buitenschilderwerk aanpakken. Het schilderwerk op het zuiden en westen heeft eerder aandacht nodig vanwege de grotere hoeveelheid zonlicht dat het opvangt. Liggende delen krijgen meer met neerslag te maken en deze dient u ook goed in de gaten te houden. U kunt aan blaasjes of scheurtjes in het schilderwerk zien at het tijd is om te schilderen. Het schilderwerk wordt door een schilder in zijn totaliteit ingeschat en er wordt een prijs berekend voor het gehele project. Ook hier geldt dat het opvragen van meerdere offertes loont. U kunt vergelijken en zo tot honderden euro's besparen.

Prijzen van een schilder voor uw buiten schilderwerk variëren nogal sterk afhankelijk van uw type woning. Een appartement heeft minder schilderwerk dan een vrijstaande woning met vensters en deuren rondom. Woont u op een etage of heeft uw huis meerdere verdiepingen? Dan moet er wellicht een steiger bij te pas komen. Ook is het van belang te weten in welke conditie de te schilderen zaken zich bevinden? Moeten er bijvoorbeeld eerst nog oude verflagen worden verwijderd, dan lopen de prijzen van het schilderwerk aanzienlijk op.

Verlaagd BTW-tarief

Wist u dat het BTW-tarief voor schilderwerkzaamheden in het huidige belastingstelsel 6% is? Dit in tegenstelling tot de 21% die het eerst had. Schilderwerk laten uitvoeren is daardoor extra voordelig.