Prijzen van kozijnen

verbouwing.nl

Kozijnen Offertes

Vergelijk 6 kozijn specialisten in uw regio!

Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!


Kozijnen zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er onder andere raamkozijnen en deurkozijnen, kozijnen van hout, aluminium of van kunststof. U zult begrijpen dat prijzen van kozijnen dan ook sterke uiteen lopen, afhankelijk van wat u nodig heeft en wat uw wensen zijn. Een goed advies haalt u bij een gespecialiseerd leverancier. Verbouwing.nl helpt u graag verder en brengt u gratis en vrijblijvend in contact met meerdere leveranciers.

Kunststof kozijnen

Wanneer u uitkijkt naar nieuwe kozijnen, dan is een belangrijke keuze die u moet maken: van welke materiaal wil ik mijn kozijnen? Houten kozijnen zijn nog altijd zeer populair, mede vanwege de karakteristieke uitstraling. Waar u met houten kozijnen rekening mee moet houden is het onderhoud: hout is onderhevig aan bijvoorbeeld houtrot als u het niet goed onderhoudt. Wist u dat kozijnen aan de buitenzijde van uw woning eens per 5 jaar moeten worden geschilderd?

Wilt u liever niet te veel tijd, energie en geld kwijt zijn aan onderhoud? Dan kunt u kiezen voor onderhoudsarme kozijnen, zoals die van aluminium of kunststof. Aluminium is bijzonder duurzaam en niet veel duurder dan kunststof, wat overigens wel vaak wordt gedacht. Kozijnen van kunststof worden tegenwoordig als de meest voordelige kozijnen aangeboden en daarom het meest verkocht. De voordelen van kunststofkozijnen zijn naast het weinige onderhoud, ondermeer de kleurvastheid, een hoge isolatiewaarde, het is makkelijk te verwerken, kan goed tegen weersinvloeden en gaat bijzonder lang mee.

Prijzen van kozijnen

De prijzen van kozijnen zijn afhankelijk van meerdere factoren. De keuze van het materiaal is slechts één daarvan. Zo bepalen onder andere het formaat en het hang- en sluitwerk verder de prijs van uw kozijnen.

Het formaat van het kozijn is slechts in beperkte mate van invloed op de prijs. De hoeveelheid werk voor het maken van een groot kozijn is vaak niet veel méér dan voor een kleiner exemplaar. Het is hooguit dat er meer materiaal nodig is voor een groter kozijn, maar dat zijn de kosten niet. Meer van invloed op de prijzen van kozijnen zijn het hang- en sluitwerk, zoals de scharnieren en sloten. Goedkope kozijnen zijn vaak voorzien van de standaard hang- en sluitwerk, waar niets mis mee is. Wilt u meer of iets anders, zoals gecertificeerde sloten of design deurbeslag, dan zult u op een hogere prijs moeten rekenen.

Gratis offertes

De factor die het meest bepalend is voor de prijzen van uw nieuwe kozijnen, is de concurrentie van de verschillende leveranciers. U doet er verstandig aan om met uw wensen en voorkeuren meerdere leveranciers te vragen uw project te offreren. Met meerdere offertes op tafel kunt u een goed vergelijk maken en kiezen voor de leverancier die u het voordeligst de kozijnen van uw wensen leveren kan. Door goed te vergelijken kunt u tot wel vele honderden euro's besparen. Verbouwing.nl brengt u graag in contact met meerdere leveranciers die u gratis en vrijblijvend een offerte willen aanbieden. Vraag hier 6 offertes aan. U ontvangt ze direct.