Prijzen van een garagedeur

verbouwing.nl

Garagedeuren Offertes

Vergelijk 6 garagedeuren leveranciers!

Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!


Een garagedeur is er in vele soorten en maten. Aangezien een garagedeur van enig formaat is en daarmee mede bepalend voor de aanblik van uw woning, is het prettig te weten dat u op vele fronten uw wensen en voorkeuren kunt omzetten in de garagedeur die u graag wilt hebben. Dat betreft niet alleen het uiterlijk van de deur, maar ook materiaalkeuze, de wijze van openen en bedieningsgemak.
 

Verschillende soorten garagedeuren

 
Er zijn in de loop der jaren zeer veel verschillende soorten garagedeuren op de markt gekomen. De reden hiervoor ligt in de ontwikkeling van materialen en technieken die steeds voor nieuwe functionaliteiten en gebruikersgemak konden zorgen. Ten eerste kunt u kiezen op welke wijze u uw rol deur wilt laten openen. Dat kan de volgende wijzen:
  • een openslaande beweging
  • een zijwaartse beweging 
  • een bovenwaartse beweging. 
 
De openslaande garagedeuren ziet u veelal bij woningen in landelijke stijl. Garagedeuren die zijwaarts openen worden nog veel toegepast bij grote deuren, bijvoorbeeld een grote schuur bij een boerderij of bouwplaats. Voordeel van de zijwaarts openende deur ten opzicht van de openslaande deur, is dat er geen ruimte voor de ingang vrijgehouden hoeft te worden voor de openslaande deuren. De zijwaarts openende garagedeur kan eventueel sectioneel (dat wil zeggen: in delen) worden uitgevoerd. De meest toegepaste wijze van openen is bovenwaarts. Dit kunt u ook sectioneel laten uitvoeren. Ook de roldeur behoort tot deze categorie. Het grote voordeel van de bovenwaarts openende garagedeur is dat de deur verdwijnt in het dak van uw garage. Hierdoor hoeft u geen ruimte vrij te houden voor de garage, zoals dat bij openslaande deuren wel moet. U maakt gebruik van de ruimte, die anders niet gebruikt zou worden.
 
In contact komen met meerdere leveranciers van garagedeuren die u meer kunnen vertellen wat de mogelijkheden voor u zijn? Verbouwing.nl helpt u graag verder!
Ontvang aanbiedingen van diverse garagedeuren leveranciers (gratis en vrijblijvend)
 

Van welke materiaal is uw garagedeur?

Daarnaast is er voor u een keuze in het materiaal waar de deur van gemaakt moet zijn. Dit kunt u goed afstemmen op de stijl van uw woning. Een garagedeur van Roestvrij Staal (RVS) staat goed bij een modern, strak
vormgegeven huis. Bij een woning in landelijke stijl past meer een houten garagedeur. Andere materialen die beschikbaar zijn: aluminium, verzinkt staal of kunststof.
 

Bedieningsgemak van uw garagedeur

In vroeger tijden moest u uit de auto stappen en de garagedeur handmatig openen, wanneer u uw auto in de garage wilde parkeren. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. Omdat de deuren van veel lichtere materialen gemaakt kunnen worden en techniek ook een handje helpt, kunnen garagedeuren tegenwoordig op afstand worden geopend. Dat kan bijvoorbeeld door een telefoonnummer te bellen met uw GSM, met een afstandsbediening die u in de auto heeft, of zelfs door een keer te knipperen met het grootlicht van uw auto. 
 

Waar moet u op letten bij een garagedeur

De ene garagedeur is de andere niet. U wilt niet alleen een mooie garagedeur, u wilt ook dat deze deur veiligheid biedt. In uw garage staan kostbare spullen. Daarbij biedt de garage in veel gevallen ook doorgang tot 
uw woning. Ongewenste gasten laat u graag buiten staan. Let u daarom bij het aanschaffen van een nieuwe garagedeur op het Keurmerken SKG en het Politie Keurmerk Veilig Wonen.