Prijzen van een badkamer


verbouwing.nl

Badkamer werkzaamheden


Vergelijk 6 badkamer specialisten in uw regio!

Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!


 


Omschrijf uw projekt en vergelijk de prijzen voor de installatie


De prijs van een badkamer hangt vanzelfsprekend af of het gaat om een volledige inrichting, of alleen een installatie. Wanneer u uw projekt goed omschrijft dan is het mogelijk om via Verbouwing.nl de verschillende installateurs met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u flink besparen op de kosten van een installatie.


Een badkamer is een ruimte in het huis welke dagelijks intensief wordt gebruikt door alle leden van het huishouden. De inrichting van een badkamer is heel persoonlijk. De een houdt van een warme en klassieke inrichting, de ander prefereert juist een koele en strakke inrichting. Bij het ontwerpen en inrichten van een nieuwe badkamer moet u vele keuzes maken, zoals:


  • Wat wilt u wel en niet in uw badkamer, zoals een bad, douche of toilet?

 • Welke materialen wilt u gebruiken, zoals hout, tegels of aluminium?

 • Welke kleuren wilt u in uw badkamer?

 • Hoeveel geld wilt u uitgeven aan de badkamer?

Het mag duidelijk zijn dat de keuzes die u maakt sterk van invloed zijn op de prijzen van uw badkamer. Prijzen lopen sterk uiteen en daarom wordt het sterk aanbevolen om meerdere offertes op te vragen bij verschillende leveranciers. Zo kunt u goed vergelijken en de juiste keuze maken.


Inrichting van de badkamer


De belangrijkste stap in het inrichten van uw badkamer, is de inrichting. Hierbij moet u de meeste keuzes maken die bepalend zijn voor de functionaliteit en het uiterlijk van uw badkamer. Wat wilt u wel en wat wilt u niet kunnen doen in de badkamer? Hoe moet het eruit zien? De inrichting van uw badkamer verandert u niet zomaar. Dat is een ingrijpend, tijdrovend en kostbaar project. De inrichting van uw badkamer moet dan ook jaren mee kunnen gaan. U moet onder andere goed nadenken over: • Vloertegels en muurtegels: u zult moeten kiezen uit o.a. meerdere formaten, kleuren en afwerking

 • Toilet: wilt u een hangend of staand toilet? Wilt u wellicht ook een bidet?

 • Douche, badkuip of beide: Heeft u relatief weinig ruimte dan is een ligbad niet handig. U kunt vor een douchcabine gaan of liever een inloopdouche? Gaat u wel voor een ligbad dan kunt u kiezen uit een normaal ligbad of wilt u een jacuzzi om heerlijk in te ontspannen?

 • Badkamermeubel, inclusief wastafel, spiegel en kastje: budget of design, dubbele wastafel?

 • Kranen: ze zijn er in veel soorten en maten o.a. mengkranen, design of liever eenvoudig?

 • (Bijbehorende) accessoires, zoals handdoek- en toiletrolhouders

 • Verlichting: kiest u voor een plafonnière of misschien voor een verlaagd plafond met inbouwspotjes?

 • Verwarming: een (design)radiator verwarmt uw badkamer, maar een vloerverwarming zorgt in de ochtend voor heerlijk warme voeten? Of kiest u voor beide, dat kan natuurlijk ook!

Bouwen van de badkamer


Heeft u uw keuzes gemaakt met betrekking tot uw nieuwe badkamer, dan komt daarna het plan van de bouw en/of verbouwing. Heeft u eerder keuzes gemaakt met betrekking tot functionaliteit en looks, nu zult u deze plannen daadwerkelijk moeten uitvoeren. Of láten uitvoeren door een gespecialiseerde klusjesman. Zeker bij de aanleg van een badkamer wordt dit veelal geadviseerd. Vraagt u meerdere offertes op, zodat u weet dat u niet te veel betaalt. U zult onder andere rekening moeten houden met onderstaande werkzaamheden: • Verwijderen van uw oude badkamer, zoals tegels en sanitair

 • Waterleidingen voor alle kranen en toilet: komen deze in nieuwe badkamer op dezelfde plaats?

 • Waterafvoer voor douche, bad, toilet en wastafels: komen ook deze weer op dezelfde plaats?

 • Materialen zoals tegellijm, sanitair kit en andere zijn kostenposten die snel oplopen

 • En natuurlijk de vraag: zelf doen of laten doen? Zelf uitvoeren van werkzaamheden kan snel vele euro’s schelen.

Als aangegeven is de aanleg van een nieuwe badkamer een klus die u beter over kunt laten aan een specialist. Er komt veel bij kijken. Een gespecialiseerd klusbedrijf kan u niet alleen helpen bij de aanleg van uw nieuwe badkamer, maar ook met het mogelijk moeten weghalen van de oude. Door ervaring weet men dit binnen een kort tijdsbestek te doen, en dat is wenselijk want u wilt toch niet te lang zonder badkamer zitten? U kunt met een klusbedrijf duidelijke afspraken maken over de duur van het project en daarnaast kunt u scherpe all-in prijzen bedingen. Betaal niet te veel en vraag hier meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven. Zo kunt u goed vergelijken en de beste keuze maken voor uw project. Verbouwing.nl maakt het u makkelijk. Met één druk op de knop wordt u in contact gebracht met meerdere gespecialiseerde klusbedrijven die u graag helpen bij uw nieuwe badkamer. U hoeft alleen uw contactgegevens en een korte beschrijving van uw wensen en uw woonsituatie.


Tips voor inrichting van uw badkamer


U kunt ter inspiratie voor uw nieuwe badkamer meerdere showrooms van badkamerspecialisten bezoeken. Dit is aan te raden om te weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bijvoorbeeld badkamers, ligbaden en sanitair. Ook kunt u zo een beter idee krijgen hoeveel ruimte een douchecabine, ligbad of toiletpot in beslag neemt, zodat u dit mee kunt nemen in de inrichting van uw nieuw badkamer. Neemt u in het ontwerpen al wel het professionele oordeel van uw klusbedrijf mee? Zij kunnen u goed aangeven wat wel en niet kan in de bouw, zoals het moeten verplaatsen van water en afvoer. Hieronder treft u nog enkele praktische tips, die ook bijdragen aan het bepalen van de prijs van uw nieuwe badkamer. • Zelf meubels maken, bijvoorbeeld van oud steigerhout. Dit is goed te combineren met modern sanitair, maar past ook in een meer klassieke badkamer.

 • Kies een neutrale basiskleur in de badkamer. Breng eventueel kleur aan met behulp van accessoires. Deze kunt u na een paar jaar vervangen door andere accessoires, mogelijk in een andere kleur. U hoeft niet de gehele badkamer te verbouwen, om toch het idee van een nieuwe badkamer te hebben.

 • Gaat u voor een badkamermeubel, dan is het aan te raden om goed te shoppen. Badkamerspecialisten hebben regelmatig showroommodellen of oudere modellen in de aanbieding. Ook op het internet kunt u zeker scherpe aanbiedingen vinden.