Prijzen van alarmsystemen

verbouwing.nl

Gratis Alarmsysteem Offertes

Vergelijk 6 alarmsysteem specialisten in uw regio!

Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!

Wat is een alarmsysteem?

Een alarmsysteem, of inbraakalarmsysteem, heeft als doel illegale binnenkomst in een pand of voertuig, of op een terrein, te detecteren en hierop alarm te slaan. Het slaan van alarm kan op verschillende manieren, zoals geluid (op zeer hoge toon en volume), met licht (zwaai- of knipperlicht) en middels een berichtgeving aan u of een alarmcentrale of meldkamer. In veel gevallen wordt een combinatie gebruikt. Het alarmsysteem heeft een direct afschrikkend effect, waarmee het indringers lastig wordt gemaakt om onopgemerkt hun gang te gaan. In geval van koppeling aan een meldkamer, kan zelfs de politie of beveiligingsbeambte binnen afzienbare tijd op de stoep staan.

Waarom een alarmsysteem?

Een alarmsysteem moet in eerste instantie ongewenst bezoek afschrikken. Als het afgaat wordt het indringers nagenoeg onmogelijk gemaakt om onopgemerkt te blijven. De schade die mogelijk is toegebracht om toegang te krijgen tot het pand, het voertuig of terrein, is dan al wel gemaakt. Denkt u aan een ingeslagen ruit of geforceerd slot. Dat brengt ook kosten met zich mee om weer te laten repareren. Door duidelijk aan te geven dat het object, of dat nu het pand is of een voertuig, is voorzien van een alarmsysteem, kunt u de indringer mogelijk op andere gedachten brengen vóórdat de schade wordt toegebracht. Denkt u aan stickers, bordjes en knipperende LED-lichtjes. Helaas kan nooit worden gegarandeerd dat indringers toch een poging wagen.

Een alarmsysteem geeft u tot op een bepaalde mate een gevoel van veiligheid. U weet dat bij een ingeschakeld alarmsysteem het de indringer moeilijk wordt gemaakt om langdurig hun slag te kunnen slaan. Het is altijd beter dan geen systeem. Helaas kiezen veel mensen pas voor een alarmsysteem nadat er een inbraak of een poging tot inbraak heeft plaatsgevonden.

Een alarmsysteem kan voor particulieren een prettig idee geven. U weet dat er gedurende uw afwezigheid een alarm op uw huis is geactiveerd. Voor ondernemers kan het zelfs noodzakelijk en verplicht zijn om een alarmsysteem op het bedrijfspand te hebben. Ook op voertuigen kan een alarmsysteem nuttig zijn, of vanuit verzekeringsoogpunt soms zelfs verplicht (vooral bij duurdere auto’s).

Soorten alarmsystemen

Door de technologische ontwikkeling zijn alarmsystemen steeds vernuftiger geworden. Vroeger was het maken van veel lawaai en knipperend licht hetgeen dat de indringers moest afschrikken. De wijzen waarop de indringer kon worden gedetecteerd waren beperkt. Alle systemen waren bedraad. Door de techniek kunnen systemen nu draadloos werken, zijn er legio verschillende mogelijkheden om verdachte activiteiten te detecteren en is er de mogelijkheid om een directe verbinding te leggen met een meldkamer of centrale. Dit kan over een telefoonlijn of via internet (IP). Wilt u zeker weten welk systeem het beste past bij uw situatie? Laat u dan informeren door een erkend en gecertificeerd (CCV) bedrijf. Verbouwing.nl brengt u graag in contact met meerdere partijen, zodat u kunt vergelijken en kiezen. Vraag hier gratis en vrijblijvend 6 offertes aan. Dat zal u een boel geld besparen.

Het is lastig om aan te geven hoeveel verschillende alarmsystemen er zijn. Veelal zijn alarmsystemen op maat gemaakt voor de locatie. Een combinatie van verschillende onderdelen, zoals de detectoren, de mogelijke verbinding naar een meldkamer en andere, vormen gezamenlijk het alarmsysteem.

Detectoren

U kunt kiezen uit meerdere soorten detectoren die op uw alarmsysteem worden aangesloten, zoals:

  • Infrarood bewegingsdetector
  • Ultrasoon bewegingsdetector
  • Microgolf bewegingsdetector
  • Sensor bij opening
  • Glasbreukdetector

Prijzen van alarmsystemen

Omdat alarmsystemen zijn opgebouwd uit meerdere onderdelen, zoals de detectoren, en u dit samen met een specialist toespitst op uw situatie, is het lastig aan te geven wat de prijzen van alarmsystemen zijn. Het is ondermeer afhankelijk van factoren als de omvang van uw object, de locatie en situatie (begane grond of verdieping), gaat het om een voertuig of niet, wilt u wel of geen verbinding met een meldkamer of alarmcentrale en andere vragen.

Of u nu een alarmsysteem voor privé doeleinden nodig heeft, of voor het beveiligen van uw bedrijfspand, u doet er altijd verstandig aan om u uitgebreid te laten informeren door een specialist. Een erkend en gecertificeerd bedrijf kan u advies geven over de beste oplossing voor uw situatie. Zij kunnen u ook helpen bij de installatie en mogelijk onderhoud. Er zijn leveranciers die ook contracten aanbieden met betrekking tot verbinding naar een meldkamer of –centrale. Wist u dat prijzen van alarmsystemen flink op kunnen lopen. U kunt bij leveranciers ook praten over het huren of leasen van een alarmsysteem. Zo houdt u de kosten in de hand en bent u toch beveiligd met een alarmsysteem.

Verbouwing.nl brengt u graag in contact met meerdere leveranciers. Klik hier en u ontvangt reactie van meerdere leveranciers op uw specifieke vraag. U ontvangt gratis en vrijblijvend meerdere offertes, die u kunt vergelijken. Met meerdere offertes op tafel kunt u kiezen voor die leveranciers die het beste bij u past.