Prijzen van een aannemer

Aannemer Offertes

Vergelijk 6 aannemers in uw regio!

Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!

Vergelijk gratis en bespaar op uw kosten

Wanneer u een bouwproject of verbouwing wilt ondernemen, kunt u zichzelf als coördinator van alle werkzaamheden oprichten. Vraag is of u vakkundig en bekwaam genoeg bent om alles goed te kunnen overzien? Twijfelt u hieraan, al is het een klein beetje, dan doet u er zeker verstandig aan om een aannemer in de arm te nemen.

Een aannemer is een bedrijf of persoon die de verantwoordelijk op zich neemt om álle bouwactiviteiten te realiseren en coördineren. U maakt contractuele afspraken over het opleveren van het gehele project en maakt hierbij afspraken over de (vaste) prijs en de opleverdatum. Juist het feit dat alles contractueel is vastgelegd, geeft u zekerheid over wat u kunt verwachten. Zowel tussentijds als bij het einde van het bouwproject kunnen u en de aannemer de contractuele afspraken continu monitoren, om verrassingen te voorkomen.

Verbouwing.nl brengt u graag in contact met meerdere aannemers. Zij kunnen u adviseren en gratis en vrijblijvend een offerte uitbrengen voor uw project. Met meerdere offertes in de hand, kunt u vergelijken en kiezen voor de voordeligste aannemer of de aannemer die u het beste gevoel geeft. Vraag hier 6 offertes aan van aannemers bij u in de buurt

Vergelijk prijzen van gespecialiseerde aannemers

Eigenlijk kunt u niet spreken van prijzen van een aannemer. Het is immers uw project dat de prijs bepaalt; de aannemer maakt een offerte met de prijs die hij zal rekenen voor het uitvoeren van uw project. Welke soorten prijsafspraken kunt u maken met de aannemer?

  • Vaste prijs voor het gehele project
  • Richtprijs voor het gehele project
  • Variabele prijs op basis van gewerkte uren door de aannemer en gebruikte materialen.

Bij een vaste prijsafspraak mag de aannemer geen prijswijzigingen meer doorvoeren. U weet waar u aan toe bent en heeft de meeste zekerheid. Dat is wel zo prettig. Spreekt u een richtprijs af, dan is dit een prijs die de ondernemer heeft geschat. U kunt aan het einde van het project dus meer hebben moeten betalen, maar dat mag nooit meer dan 10% zijn van de afgesproken richtprijs. Let wel, dit moet bijtijds door de aannemer met u zijn besproken en u moet natuurlijk ook akkoord zijn gegaan. Bent u akkoord gegaan met extra kosten, vergeet u dan niet om een gespecificeerde rekening te vragen? Maakt u afspraken op basis van gewerkte uren en gebruikte materialen, dan weet u vooraf niet wat u gaat betalen. Wat u wel kunt en moet vastleggen in de offerte is het uurtarief en de prijs voor de materialen, (huur van) hulpmiddelen en eventueel vervoer. Het gemiddelde uurtarief voor een aannemer ligt tussen de € 30,00 en € 45,00 per uur. Hierbij speelt regionale spreiding ook een rol. In de Randstad is de aannemer gemiddeld wat duurder dan elders in het land.

Aandachtspunten bij inschakelen van een aannemer

Houdt u er rekening mee dat u de aannemer juiste informatie aanlevert voor het opmaken van een prijsopgave. De offerte van de aannemer is immers gebaseerd op hetgeen u hem opgeeft qua bouwwerkzaamheden. Indien uw informatie niet correct blijkt te zijn geweest, dan heeft de aannemer de mogelijkheid om een prijsafspraak aan te passen. Zelfs al heeft u een vaste prijs afgesproken met uw aannemer. Let wel, de wijziging moet daadwerkelijk gegrond zijn.

U doet er verstandig aan uw project te laten offreren door meerdere aannemers. Dat mogen er best 4 of 5 zijn. Weest u hierbij zelf zo gedetailleerde mogelijk in het aanleveren van informatie en vraagt u zelf ook om gedetailleerde en gespecificeerde definitieve offertes. Dan hoeft u achteraf geen rekening te houden met eventuele aanpassingen. Door goed te vergelijkheden en eventueel te onderhandelen kunt u vele euro’s besparen. Verbouwing.nl helpt u graag hierbij en brengt u direct in contact met meerdere aannemers. Gratis en vrijblijvende brengen zij u een offerte uit.