Kosten tuin aanleggen

verbouwing.nl

Tuin Aanleggen

Vergelijk 6 bedrijven in uw regio!

Vergelijk voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!

Een tuin rondom uw woning is een plek waar u heerlijk kunt vertoeven. U kunt zelf bepalen wat u met uw tuin doet. Een heerlijk terras waar u gezellig kunt zitten met familie en vrienden. Of een buitenkeuken, zodat u ook buiten kunt eten. Een grasveld voor de kinderen, misschien wel met een klimtoestel en glijbaan. Of toch liever een vijver? Wat uw wensen ook zijn, het kán allemaal gerealiseerd worden. Wat bepaalt nu de kosten van een tuin aanleggen?

Persoonlijke smaak is van invloed op de kosten

Het aanleggen van een tuin heeft voor het grootste deel te maken met uw persoonlijke smaak. De één houdt van wild en veel groen, de ander van strak. Daarnaast zijn uw wensen qua functionaliteit van uw tuin een belangrijke factor in de aanleg. Heeft u een idee over wat u met de tuin wilt doen, dan zijn uw keuzes op de details weer van invloed. Om een voorbeeld te noemen: u kunt kiezen voor standaard tegels, of aanzienlijk duurdere natuurstenen tegels.

Wilt u meer specifiek weten wat de mogelijkheden zijn voor het aanleggen van een tuin? En wat de kosten voor het aanleggen van de tuin zijn? Via Verbouwing.nl heeft u makkelijk en snel contact met meerdere hoveniers en tuinarchitecten uit uw eigen regio. Laat uw contactgegevens achter en binnen no-time nemen meerdere hoveniers en tuinarchitecten contact met u op. In een vrijblijvend gesprek wisselt u uw wensen uit en zij zullen u een scherpe offerte uit brengen met daarin de kosten vvor tuinaanleg. Met meerdere offertes in de hand kunt u kiezen voor het aanbod dat het beste bij u past. Dat kan de goedkoopste zijn of degene die u een beter gevoel geeft. De keuze is aan u. Vraag nu gratis offertes aan via Verbouwing.nl en bespaar op de kosten van uw tuin aanleggen!

Het aanleggen van een tuin verloopt in de meeste gevallen volgens een aantal stappen:

·         Ontwerp

·         Verwijderen  oude tuin

·         Aanleggen nieuwe tuin

Voordat u gaat starten met het aanleggen van de tuin, wilt u eerst een ontwerp hebben. Een tuinarchitect helpt u hier graag bij. Deze rekent voor een tuinontwerp tussen de €300,- en € 500,- voor een ‘normale tuin’, bijvoorbeeld bij een gezinswoning. De ontwerpen voor grotere tuinen worden vaak berekend op basis van een prijs per vierkante meter (m2).

Heeft u een goed ontwerp, dan moet wellicht eerst de ‘oude tuin’ worden verwijderd. Dit kan een eenvoudige klus zijn, die u makkelijk zelf kunt doen (eventueel met behulp van familie of vrienden). Krijgt u te maken met oude muurtjes, bomen of stronken, dan is het karwei meer complex. Mogelijk moet er zelfs een kleine graafmachine of shovel bijkomen. U kunt hiervoor een bedrijf inschakelen. Houdt u hierbij rekening met bijkomende kosten.

U kunt nu echt aan de slag met het aanleggen van uw tuin. Gemiddeld liggen de kosten voor een tuin aanleggen tussen de € 50,- en € 100,- per vierkante meter (m2). Als eerder aangegeven kunt u het zo duur maken, als dat u zelf wilt.  Elementen waarvoor u kunt kiezen in uw tuin zijn ondermeer:

·         Bloemen, planten en bomen – (vanaf € 10,- tot € 30,- per m2)

·         Gazon / gras - (vanaf € 5,- tot €10,- per m2)

·         Bestrating, inclusief terras – (vanaf € 50,- tot € 150,- per m2)

·         Vlonders – (vanaf € 75,- tot € 150,- per m2)

·         Schutting, afrastering of hekwerk (vanaf €75,- tot € 150,- per strekkende meter)

·         Schuur,  tuinhuis of gedeeltelijke overkapping – (vanaf € 500,- tot € 5.000,-)

·         Verlichting – (vanaf € 75,00)

·         Vijver – (vanaf € 150,- tot vele duizenden euro’s)

·         Tuinmeubelen (- (vanaf €100,- voor een tuinset)

Zelf een tuin aanleggen of laten doen wat doet het met de kosten?

U kunt er voor kiezen zelf aan de slag te gaan. Bij veel grote bouwmarkten en in tuincentra vindt u het merendeel van de spullen die u nodig heeft. U kunt hierbij altijd nog kiezen uit kant-en-klare oplossingen, of de goedkopere weg. Denk aan het aanleggen van een gazon: u koop graszoden die u direct kunt leggen, of u zaait graszaad en laat het gazon groeien. Laatstgenoemde aanpak duurt langer (graszaad groeit in een maand tijd uit tot een gazon), maar is wel aanzienlijk goedkoper. Ditzelfde geldt voor beplanting.

Als u geen groene vingers heeft, of gewoon geen zin heeft om uw handen vuil te maken, dan kunt u ook kiezen voor het inschakelen van een hovenier. Een hovenier is een vakman. Hij heeft ervaring met het aanleggen van tuinen. Misschien heeft hij wel goede tips voor uw tuin, waar u zelf nog niet aan heeft gedacht. Een hovenier rekent gemiddeld een uurtarief tussen de € 35,- en € 50,- per uur.

U kunt er ook voor kiezen om zowel zelf iets te doen en de hovenier enkele essentiële zaken voor zijn rekening te laten nemen. Het opruimen van uw tuin, zeker het makkelijke werk, kunt u zelf in plaats van het de betaalde hovenier te laten doen. Zo kunt u snel en makkelijk besparen op de kosten voor het aanleggen van uw tuin.

Hoveniers uit uw eigen regio willen u graag helpen en zijn bereid u een scherpe aanbieding te doen qua tarifering. Wilt u direct in contact komen met verschillende hoveniers uit uw eigen regio? Dat is makkelijk en snel voor u geregeld. Vraag nu meerdere offertes aan via Verbouwing.nl. U laat uw contactgegevens achter en gegarandeerd zullen binnen afzienbare tijd meerdere hoveniers contact met u opnemen. U deelt uw plannen voor uw tuin met de hovenier en hij zal een offerte opmaken. U kunt veel geld besparen, tot wel 40% op de kosten voor het aanleggen van uw tuin, door meerdere offertes te vergelijken en het beste aanbod te selecteren!