Aannemer renovatie


 

Renovatie vergelijk aannemers


Vergelijk 6 aannemersin uw regio!

Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!


 

Bent u voornemens uw woning te renoveren, dan kunt u niet om een aannemer voor de renovatie heen. U kunt natuurlijk beslissen om alles zelf te doen, maar de kans is daarbij groot dat u voor grote uitdagingen komt te staan. De aannemer heeft ervaring en kent alle geheimen van een geslaagde renovatie. 

Wilt u in contact komen met een aannemer om uw renovatie project te bespreken en een prijsopgave te ontvangen? Dan bent u bij Verbouwing.nl aan het juiste adres. U laat u contactgegevens en een korte beschrijving van uw renovatieplannen achter op Verbouwing.nl en voor u het weet nemen meerdere aannemers contact met u op om een afspraak te maken. 

U doet er verstandig aan om meerdere aannemers een offerte uit te laten brengen. U krijgt meerdere prijsopgave en door de offertes te vergelijken kunt u het meest aantrekkelijke aanbod uitzoeken. Zo kunt u vele honderden euro’s besparen op uw renovatieproject. Makkelijk verdiend toch? Velen zijn u al voorgegaan.

 

Waarom een aannemer voor uw renovatie?


Waarom zou u kiezen voor het inschakelen van een aannemer voor uw renovatie? De aannemer is een bedrijf of een enkele persoon welke de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor uw gehele renovatieproject. Hij zorgt voor het gewenste resultaat en dat dit wordt behaald volgens de tussen u en de aannemer gemaakte afspraken. U maakt onder andere afspraken over het gewenste resultaat, de opleverdatum en de (vaste) prijs. Deze afspraken worden contractueel vastgelegd, zodat u wederzijds weet wat er van elkaar wordt verwacht. U kunt samen met de aannemer continu blijven afstemmen of de afspraken nagekomen (kunnen) worden. Als er een afwijking op dreigt te treden, zal de aannemer u daar bijtijds over informeren.  

De aannemer is een partij met ervaring. Hij heeft meerdere renovatieprojecten getrokken. Hij weet waar je rekening mee moet houden, zoals planning, budgettering, regelgeving en vanzelfsprekend bouwtechnische uitdagingen. De aannemer houdt goed in de gaten welke werknemer of externe professional op welke momenten bezig zijn en waarmee. Zo voorkomt hij bij wijze van spreken, dat de schilder met zijn kwast in de aanslag staat, terwijl de kozijnen nog niet zijn geplaatst. Een aannemer houdt ook het afgesproken budget goed in de gaten. Afhankelijk van de gemaakte afspraken over de prijs van de aannemer voor uw renovatie, kan dit ook hem geld gaan kosten als het budget wordt overschreden. Bovendien heeft de aannemer veel contacten en weet hij precies waar hij benodigde kennis, kunde of materialen het beste kan halen. En vanzelfsprekend tegen de meest gunstige voorwaarden. Dáárom kiest u voor een aannemer voor uw renovatie.

 

Prijzen van een aannemer voor uw renovatie


Wat kost nu een aannemer? Eén ding is zeker, een aannemer kost geld. Mocht u overgaan tot het inschakelen van een professionele aannemer, dan moet u niet verwachten dat u kunt afdingen tot bijna gratis. Daarmee laat u de aannemer niet in zijn waarde. U kunt met de aannemer op verschillende manier over het beprijzen van uw renovatie spreken: 

per uur (exclusief materiaalkosten)

een vaste prijs voor het project

een richtprijs voor het project en nacalculatie

 

Indien u kiest voor het werken op uurbasis, dan betaalt u een uurtarief dat kan variëren van € 35,00 tot € 50,00 per uur. Dat zijn enkel de loonkosten van de aannemer zelf. Bijkomende kosten, zoals materiaalkosten worden later doorberekend. Maakt u wel duidelijke afspraken over de materiaalkosten, huur van bijvoorbeeld machines of een steiger en andere zaken! Daarmee voorkomt u een discussie achteraf.

Een vaste prijs voor het project is een heel duidelijke overeenkomst. De aannemer en u hebben duidelijke afspraken gemaakt over de prijs en wat de aannemer hiervoor moet leveren. Dit is de prijs die u gaat betalen en geen cent meer. Maar ook de aannemer is niet verplicht om meer werk te doen dan is afgesproken. Moet er toch meer gebeuren, dan wordt daar met u een nieuwe overeenkomst voor afgesloten.  

Een richtprijs is een schatting van de prijs door de aannemer. U kunt aan het einde van het project dus meer hebben betaald dan was aangegeven. Echter, dit mag nooit meer dan 10% zijn van de afgesproken richtprijs zijn en prijsafwijkingen moeten bijtijds door de aannemer met u zijn besproken. U moet ook akkoord zijn gegaan. Vergeet u niet om een gespecificeerde rekening te vragen voor alle bijkomende kosten?

 

Aandachtspunt bij het inhuren van een aannemer  


Wanneer u een aannemer inschakelt voor uw renovatieproject, dan moet u duidelijk op een rijtje hebben wat u wilt. U moet in staat zijn uw plannen goed over te brengen, zodat de aannemer een juiste prijs kan afgeven. 

Zoek altijd contact met meerdere aannemers! U bent niet verplicht in zee te gaan met de eerste de beste aannemer. Wanneer u via Verbouwing.nl handelt, weet u zeker dat er meerdere aannemers geïnteresseerd zijn om u te helpen en ze komen allemaal uit uw eigen regio. Deze aannemers zijn bereid u een scherpe prijs aan te bieden. En wanneer u meerdere aanbiedingen op zak heeft, kunt u daaruit kiezen voor het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u de meest voordelige prijs betaald. U kunt tot wel honderden euro’s besparen op de aannemer voor uw renovatie … dat laat u toch niet schieten?